A wellness története, kialakulása

A wellness már valójában az emberiség megjelenése óta létezik. Sokan azt hiszik, hogy a wellness csak egy pihenési forma, semmi több, pedig nem így van! A wellness irányzat célja, hogy a betegségek kialakulását megelõzze, valamint javítson a szellemi és fizikális fittségen, frissességen.

A wellness egy jól felépített sikerkoncepció, mely a tudomány eddig szerzett tapasztalatait - az egészség szempontjából - összekapcsolja és egységes, sikert és szórakozást ígérõ egészség-megõrzési programmá kovácsolja azokat. Valójában a wellness egy életformát takar, mely életforma mentálisan, lelkileg és szociálisan kiegyensúlyozott. A szemlélet - életforma - fõ üzenete, hogy nincs szellemi, lelki harmónia a test fittsége nélkül.

 

Wellness A’la Kis Helikon

… wellness a testnek sauna, gõzkabin, jacuzzi, masszázs az Ön ígénye szerint.  Szobabicikli, Oto chili az ép testért és a fittségért.

… wellness a léleknek a villa hangulata, a csodás kert, egy könyv a óriás fák tövében, a hajnali nap felkelte, a gasztronómia csodák mind mind az egységet képezik!

 

Hévízi wellness & Spa

A hévízi gyógyászati, terápiás kezelések, gyógykúrák kiinduló alapja a fürdõkúra.

De emellett több olyan egyedi gyógyterápiás kezelést is ki kell emelni, mint például az iszappakolás, a híres súlyfürdõ, a gyógymasszázsok, valamint az ivókúra.

A víz gyógyító kincseit a természetes környezet adta gyógyhatások egészítik ki és teszik komplexé. Vagyis a tó körüli zöldellõ fák, a kipárolgó gõz, mely mintegy sapka terül el a tó fölött, együttesen fejtik ki hatásukat.

A hévízi kúra javasolt idõtartama 2 hét, természetesen ennél rövidebb vagy hosszabb idejû kúra igénybevétele is jellemzõ a vendégek körében. Az egy-vagy többhetes tradicionális hévízi gyógykúra a szakorvosi, általában reumatológus vizsgálattal kezdõik, amit aztán kiváló szakemberek által végzett kezelések igénybevétele követ.

Hévíz terápiás kezelései között a mechano-, balneo- és fizikoterápiás kezelések mind-mind megtalálhatóak és együttes alkalmazásuk komplexen fejti ki hatásukat.

 A hévízi kezelések nem csak pillanatnyi javulást eredményeznek, hanem hónapokra megakadályozzák a fájdalmak kiújulását.