A Kis Helikon Residence- mindennapok eleganciája a 21.században

Miután Beatrix közel 15 évig gondoskodott vendégeirõl kaptunk lehetõséget mi is arra, hogy vele közremûködve egyfajta szimbiózisban együtt tegyünk eleget vendégeink igényeinek. Természetesen Beatrixxel bármikor találkozhatnak, hiszen szíve nap mint nap vissza húzza a villa hangulatában, valamint a Gastronómiát a továbbiakban is õ képviseli. Beatrix "boszorkány konyhájában" születnek azon fenséges étkek legyen szó kézmíves termékekrõl vagy vital reggelirõl egészen a csúcs gasztronómia elegáns minden igényt kielégítõ fogásairól. Így a Kis Helikon Residence a rég megszokott kedvességgel, vendégszeretettel, nyugalommal várja régi és új vendégeit egy kicsit új köntösbe bújtatva...

A Kis Helikon Residence- Villa épület rövid története

A házat 1936 - 1937-ben Prof. Badiny Jós Ferenc (1909 - 2007. március 10.) az egykori Magyar Királyi Hadsereg repülõtisztje építette feleségével, Tolnay Grétával.

Az építkezés Hévíz környékén kitermelt természetes kõbõl történt, olyan módon, hogy a köveket csak faragták és kötõanyaggal illesztették össze. A kövek kb. 60 cm átmérõjûek, külsõ felületük eredeti formájában fennmaradt, a belsõ felületén mészbõl és homokból vakolatot kapott.

A munkák elvégzése 6 hónap alatt történt, 12 kõmûves és 20 segédmunkás közremûködésével. A régi tetõszerkezetet kb. 1 hónap alatt ácsolták meg és fedték be. A nyílászárókat a helyszínen asztalosmesterek vörös fenyõbõl készítették.

A ház kettõs funkciójú volt: a fõ szárnyban 12. szoba kapott helyet fürdõszobával, WC-vel kialakítva, a mellékszárnyat a család lakás céljára használta.

A szálloda az építtetõre utalva a "Hadnagyszálló" nevet kapta és 1937-ben megnyitotta kapuit.A szálloda 1937 és 1939 között fõrangú osztrák, német vendégeket is fogadott. Az akkori vendéglátásra jellemzõen a fõszakács személyesen járta végig a vendégeket, érdeklõdve arról, hogy mit kívánnak fogyasztani és ennek megfelelõen készítették el az ételeket.

A szálloda fénykora a II. világháború után sajnálatos módon megtört és többé már nem üzemelhetett a tulajdonosok koncepciója szerint.

Az épület 1945-tõl 1990-ig a magyar állam tulajdonában üdülõként üzemelt.

Az 1990-es években sorsára hagyták az épületet, romos állapotba került, tetõszerkezete teljesen megsemmisült. A jelenlegi tulajdonosok ebben az állapotban találtak rá és döntöttek úgy, megpróbálják eredeti formájában felújítani és régi dicsõségét visszaállítani.

A két évig tartó teljes rekonstrukció után a Kis Helikon**** Residence Hotel 2001-ben háromcsillagos szállodaként nyitott meg és 2006. március 06-tól már négycsillagos szállodaként várja vendégeit.

 

Relaxáció a hársfák árnyékában...

A Kis Helikon Residence Hotel Hévíz város fõutcájáról könnyen megközelíthetõ, alíg pár perc séta választja el a csodás Hévízi tótól!

Parkjában 70-80 éves hársfák állnak. Az épületet határoló, természetvédelem alatt álló õspark speciális klímát biztosít.

 

Szobák az Ön ígénye szerint....

A régmúlt hangulatát idézõ hotel classic , superior és exkluzív szobával rendelkezik.

Berendezése az épület jellegének megfelelõ hangulatot tükrözi, tölgyfa bútorzatú, minibárral (kívánság szerint), telefonnal, televízióval felszerelt.

 

Wellness felfrissülés a testnek, feltöltõdés a léleknek....

A szálloda wellness szolgáltatásaink korlátlan használata lehetõséget biztosít arra, hogy vendégeink felfrissülve, elégedetten térjenek vissza mindennapjaikba (szauna, pezsgõfürdõ, hidromasszázs- és gõzkabin, Oto-chili pad).

Az erkélyeken, teraszokon, az épített francia kertben élvezet a pihenés.

 

Spa vagyis Salus Per Aquam- egészség a víz által...

A tradicionális hévízi kúra a tó gyógyerején alapul, ezért nálunk a szakorvosok különös figyelmet fordítanak arra, hogy kúráikban beépítsék a természetes gyógykezeléseket. Amennyiben az Ön "nyavajájára" megoldást jelent a Hévízi Terápia akkor nálunk a legjobb kezekben van! 

 

Badiny Jós Emlékszoba

A Kis Helikon Residence Hotelben, 2008. februárjában ünnepélyes keretek között került felavatásra Dr. Badiny Jós Ferenc egyetemi tanár emlékszobája, aki 1936-ban a házat építtette, és ahol élete legboldogabb szakaszát töltötte. 1945-ben a házat el kellett hagynia, hogy bejárja a számára kijelölt életutat. Argentínában kezdett el sumerológiával foglalkozni és a Buenos Aires-i Egyetemen tanított sumér nyelvet és ékírást, mezopotámiai kultúrák történetét és mezopotámiai vallásokat.

Sok év után visszatért Magyarországra, hogy lelke megnyugvásra találjon.15 kötetbõl álló életmû sorozatot írt, amely mindegyike gondolkodásra késztet. Ez az emlékszoba õrzi Dr. Badiny Jós Ferenc emlékét, tükrözi szellemiségét.